Voetbal4u.be
Mis niets

Walter Baseggio scherp: “Anderlecht mocht hem nooit binnenhalen”

Afgelopen zondag won Anderlecht op de valreep met 2-1 van Standard Luik. Er werd gekozen voor een basisplaats voor Ryota Marioka om wat meer creativiteit in het spel te krijgen en dat lukte behoorlijk. Toch blijft het een punt van discussie.

Zo blijft RSCA een echte spelmaker missen. Een type als een Zetterberg of Boussoufa dat telkens de bal opeist en daarna de acties op poot zet. Morioka zou dit moeten kunnen, maar oud-speler Walter Baseggio gelooft niet zo in de Japanner. “Hij is wel dat type, maar dan eerder op het niveau van een club als Waasland-Beveren. Voor Anderlecht ligt zijn snelheid van denken en handelen gewoon te laag”, klinkt het streng in Het Nieuwsblad.

facebook VANDAAG VOETBALWEDDEN? Stort €40 en speel met €120 bij UNIBET! BUITENKANSJE!! facebook

Een andere optie op deze positie is Knowledge Musona. Hij is dan wel geen spelmaker, maar heeft wel een actie in huis. Baseggio ziet het echter niet in de Zimbabwaan. “Een speler die Anderlecht in mijn bescheiden mening nooit had moeten binnenhalen. Bij KV Oostende was hij misschien wel een van de beteren, maar om bepalend te zijn voor een club als Anderlecht komt Musona tekort.”Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *