Voetbal4u.be
Mis niets

Regerend landskampioen Genk kan twee Belgische transferrecords van Anderlecht verbreken

Een opvallende zomermercato to dusver voor KRC Genk. Veel speler vertrokken al bij de regerend landskampioen maar er werden ook al heel wat opvallende spelers binnengehaald. En met al deze miljoenendeals lijken ze Anderlecht van de troon te stoten.

De duurste ingaande transferperiode staat op naam van Anderlecht en dat gebeurde vorig jaar, toen Paars-Wit maar liefst 34 miljoen euro spendeerde aan nieuwe spelers. De duurste uitgaande transferperiode stond tot op heden ook op naam van de Brusselaars, toen ze in de zomer van 2017 voor ruim 37 miljoen euro aan spelers verkochten.

BUITENKANSJE! VERDUBBEL DE WINST OP JE EERSTE WEDDENSCHAP BIJ UNIBET.BE!

WAT EEN PROMOTIE! REGISTREER JE HIER! facebook

Eén record heeft Genk alvast verbroken: het verkocht met Leandro Trossard (20 miljoen euro), Marcus Ingvartsen (1,5 miljoen euro), Ibrahima Seck (1 miljoen euro), Joseph Aidoo (8 miljoen euro) en weldra Ruslan Malinovskyi (13 miljoen euro) al voor 43,5 miljoen euro aan spelers. Sander Berge en Ally Samatta, die bij een goed bod weg mogen, kunnen dat nog een stuk indrukwekkender maken. Club Brugge kan dat record ook nog pakken (het verkocht al voor 31 miljoen euro) als het Arnaut Danjuma en/of Marvelous Nakamba verkoopt.

Bij de ingaande transfers heeft Genk nog één stevige transfer nodig en dan is ook dat record voor de Limburgers. Genk spendeerde al ongeveer 32 miljoen euro aan nieuwe spelers en als het een transfer van meer dan twee miljoen euro doet, is het nieuwe record een feit.Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *