Voetbal4u.be
Mis niets

Nederlandse media hard voor ‘hautaine’ Duivels

De Rode Duivels speelde gisteren met 1-1 gelijk in de oefenmatch tegen Nederland. Na de wedstrijd was de Nederlandse media niet onder de indruk van het spel van de Belgen.

Want hoewel de Nederlanders de voorbije maanden een inhaalbeweging maakten, blijven de Duivels toch hoger aangeschreven staan. Dat was ook te zien aan de eerste twintig minuten, waarin de Belgen de mannen van Ronald Koeman versmachtten. “Net als zaterdag begon Oranje slecht. Al na vijf minuten was het 1-0: in een vol strafschopgebied knalde Mertens de bal fraai in de kruising. Pas na 20 minuten kreeg Oranje wat meer grip op het duel”, geeft men toe bij de openbare omroep NOS.

Maar daarna trokken de Nederlanders de wedstrijd meer naar zich toe en volgde na de gelijkmaker ook een pak kansen. Volgens Algemeen Dagblad had dat vooral met de Belgen zelf te maken. “Ook deze keer richtte Oranje zich op na een achterstand. Terwijl de aanval van de Belgen wat hautain begon te spelen, kwam het Nederlands elftal stilaan steeds beter in zijn spel”, klinkt het streng.

Dat laatste stelde men ook vast bij De Volkskrant, dat verder wel diep onder de indruk was van Eden Hazard. “Misschien ging het iets te gemakkelijk voor de Belgen, die door alle successen wel een beetje last hebben van nonchalance.”

 Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *